Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-07@22:30:01 GMT

۹ علت سردرد صبحگاهی را بدانید

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۷۱۶۵۶

۹ علت سردرد صبحگاهی را بدانید

به گزارش جام‌جم ‌آنلاین، اگر علت رایجی برای سردردهای صبحگاهی پیدا نکردید، لازم است به پزشک متخصص مراجعه کنید. در این مطلب بیشتر با عوامل این سردرد آشنا می‌شوید.

سردرد یک ناراحتی کمابیش غیرقابل تحمل است که در هر ساعتی از روز امکان بروز دارد. عوامل آن متناسب با ساعت و زمانی که بروز می‌کند یا شدت آن متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر زمانی که از خواب شبانه بیدار می‌شوید در گیجگاه خود احساس ضربه می‌کنید، حالت تهوع دارید یا نمی‌توانید چشمان‌تان را باز کنید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

سردردهای صبحگاهی آزاردهنده هستند و مراجعه به پزشک و مشورت امری عادی است، چون ممکن است حتی با مصرف مسکن‌ها نیز سردرد به طور کامل برطرف نشود و خیلی از افراد تمام روز را با این مشکل دست به گریبان بمانند. در ادامه به چند عامل ایجادکننده سردردهای صبحگاهی اشاره می‌کنیم.

سردرد صبحگاهی بر اثر التهاب مجاری بینی
زمانی که التهابی پشت بینی، چشم ها و گونه (قسمت پیشین سر) بروز می‌کند، در حین بیدار شدن از خواب سردردهای شدیدی ایجاد می‌شود. در این صورت لازم است آلرژی یا عفونتی که باعث بروز تورم سینوس‌ها می‌شود درمان گردد تا علائم سردرد کاهش پیدا کند.

سردرد صبحگاهی بر اثر آپنه خواب
آپنه خواب وضعیتی است که در خواب بروز می‌کند و در آن تنفس فرد به مدت چند ثانیه متوقف می‌شود. در این صورت مغز به مدت چند ثانیه اکسیژن دریافت نمی‌کند. در نتیجه زمانی که فرد از خواب بیدار می‌شود احساس سردرد می‌کند. 

آپنه خواب علائم دیگری مانند احساس خستگی زیاد و گودی و سیاهی پای چشم (حتی اگر فرد زود خوابیده باشد) نیز دارد. اگر تمام این علائم را با هم دارید می‌توانید به وجود آپنه خواب شک کنید. می‌توانید از همسر یا یکی از اعضای خانواده بخواهید تا شما را در حین خواب تحت نظر داشته باشد. اگر خر و پف می‌کنید می‌تواند یک دلیل دیگر برای بروز آپنه خواب باشد. در نتیجه ابتدا لازم است که با مراجعه به پزشک، مشکل آپنه خواب را بررسی و رفع کنید. 

سردرد صبحگاهی به دلیل بدخوابی
علاوه بر آپنه خواب که یک وضعیت بالینی است، عوامل عاطفی و روحی دیگری نیز وجود دارد که مانع از خواب خوب و استراحت کامل می‌شود. استرس، دغدغه‌های روزمره یا اضطراب باعث تغییر کیفیت خواب می‌شود. افراد زیادی هستند که شب‌ها دیر می‌خوابند و صبح زود از خواب بیدار می‌شوند. در واقع به مدت ۸ ساعت منظم نمی‌خوابند. این مسائل به طور مستقیم روی کیفیت خواب تاثیر می‌گذارند. 

احساسات منفی و کابوس‌های شبانه نیز از عوامل دیگرسردرد صبحگاهی هستند. یادتان باشد سروصدا یا نور بیرون (مانند نور چراغ‌های خیابان، تلویزیون روشن و غیره) مانع از استراحت کامل در شب می‌شود و سردرد صبحگاهی ایجاد می‌کند. 

سردرد صبحگاهی ناشی از کشیدگی عضلانی
اگر به ‌اندازه کافی نمی‌خوابید، وضعیت خوابیدن‌تان نامناسب است، شب‌ها کابوس می‌بینید یا از بی‌خوابی رنج می‌برید، عضلات گردن و شانه‌هایتان کشیده شده به جمجه فشار می‌آورد و سردرد ایجاد می‌کند. پس لازم است که از یک بالشت و تشک مناسب استفاده کنید تا خواب راحت و باکیفیتی داشته باشید و ستون فقرات‌تان در یک وضعیت مناسبی قرار داشته باشد. 

سردرد صبحگاهی بر اثر مصرف زیاد دارو
اگر سردردهای صبحگاهی‌تان بیش از دو بار در هفته بروز می‌کند، بهتر است داروهایی را که (با تجویز پزشک یا خودسرانه) مصرف می‌کنید، بررسی کنید. یادتان باشد زیاده‌روی در مصرف داروهای مسکن نیز می‌تواند باعث سردردهای صبحگاهی شوند. 

در بین داروهایی که بهتر است از مصرف زیاد و خودسرانه آن‌ها برای پیشگیری از سردرد خودداری کنید، می‌توان به آسپیرین، پاراستامول (استامینوفن)، داروهای ضداحتقان و داروهای ضددرد نارکوتیک (داروهای مخدر) اشاره کرد. 

سردرد صبحگاهی ناشی از کم‌آبی بدن
به خاطر داشته باشید که در طول خواب، نوشیدنی یا خوردنی مصرف نمی‌کنید. اما لازم است که در طول روز به فکر تامین آب کافی بدن باشید. 
زمانی که به میزان کافی آب نمی‌نوشید، رگ‌های خونی موجود در ناحیه سر برای کنترل مایعات بدن منقبض می‌شوند. این وضعیت نیز رسیدن اکسیژن به خون را با مشکل مواجه کرده و سردرد ایجاد می‌کند. 

سردرد صبحگاهی ناشی از دندان قروچه
براکسیسم یا همان دندان قروچه مشکل رایجی بین کودکان است و البته در بزرگسالان نیز دیده می‌شود. به این ترتیب که فرد در حین خواب دندان هایش را با فشار به هم می‌سابد. این عادت، ناخودآگاه عضلات فک را کشیده و تاثیر منفی روی سر می‌گذارد، طوری که صبح فرد با سردرد از خواب بیدار می‌شود. 

سردرد صبحگاهی ناشی از وضعیت خوابیدن
یکی از اشتباهات رایج که تاثیر زیادی روی بیدار شدن دارد، قرار گرفتن بدن در وضعیت و پوزیشن نامناسب در حین خواب است. افرادی که به شکل جنینی یا دمر می‌خوابند، بدون شک با مشکلاتی مانند سردرد، کمردرد، گردن درد، شانه درد و غیره از خواب بیدار می‌شوند. در واقع باید از خوابیدن در وضعیت‌هایی که سر پایین‌تر قرار می‌گیرد خودداری کرد. 

توصیه می‌کنیم به پشت یا به پهلو بخوابید. این وضعیت‌ها بهتر از دمر خوابیدن است. یادتان باشد زمانی که حین خواب، سر و کمرتان در وضعیت خوبی قرار داشته باشد، جریان خون به درستی انجام می‌شود و سردردهای صبحگاهی به میزان زیادی از بین می‌روند. 

سردرد صبحگاهی ناشی از فشار خون بالا و دیابت
این دو مشکل می‌توانند باعث بروز سردردهای صبحگاهی شوند. در هر دو صورت نیز مشکل از رگ‌های خونی ناشی می‌شود که دچار انبساط می‌شوند. در این صورت نیز فشار خون افزایش پیدا کرده و عضلات کشیده می‌شوند. در نتیجه تاثیر زیادی روی ایجاد سردرد دارند. 

منبع: الف

کلیدواژه: سردردهای صبحگاهی خواب بیدار آپنه خواب حین خواب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۷۱۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترافیک صبحگاهی تهران پس از تعطیلات ۳ روزه

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی پلیس راهور تهران بزرگ وضعیت ترافیک صبحگاهی معابر پایتخت در اولین روز پس از تعطیلات ۳ روزه را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، سرهنگ علی اصغر شریفی گفت: از صبح امروز و همزمان با پایان تعطیلات شاهد افزایش حجم ترافیک در معابر تهران بودیم. همچنین در برخی از مسیر‌ها نظیر بزرگراه شهید بابایی و ... نیز ترافیک صبحگاهی با فرآیند بازگشت از سفر‌ها همزمان شده بود که همین موضوع نیز سبب افزایش حجم ترافیک صبحگاهی شد.»

وی با بیان اینکه در تعطیلات اخیر ماموران پلیس راهور تهران بزرگ، روز‌های پرکاری را پشت سر گذاشتند، گفت: افزایش بارش‌ها، وضعیت رخ داده در بزرگراه شهید خرازی و بزرگراه شهید اردستانی و ... سبب آماده‌باش کامل ماموران پلیس راهور تهران بزرگ شد. از صبح امروز نیز شاهد شکل‌گیری روند ترافیک صبحگاهی بودیم. این روند از حوالی ساعت ۶ صبح در مسیر‌های شرقی پایتخت به سمت شمال و مرکز و مسیر‌های غربی پایتخت به سمت شمال و مرکز شکل گرفت. از حدود ساعت ۶:۳۰ بار ترافیک از مسیر جنوب به سمت شمال و مرکز آغاز شد و در حال حاضر نیز گرچه از حجم آن کاشته شده، اما شاهد ترافیک پرحجم در برخی از معابر و بزرگراه‌ها هستیم.

رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ درباره وضعیت ترافیکی پایتخت در صبح روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه، گفـت: با رصدی که از طریق مرکز کنترل ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ از وضعیت تردد خودرو‌ها در ساعات ابتدایی امروز انجام شد، شاهد ترافیک پرحجم در مسیر شرق به غرب بزرگراه شهید بابایی تا تقاطع نیروی زمینی، مسیر غرب به شرق آزادراه تهران کرج تا مقطع پل آزادگان، بزرگراه شهید سلیمانی در محدوده بزرگراه شهید صیاد شیرازی، مسیر غرب به بزرگراه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی از ستاری تا ولیعصر، بزرگراه شهید زین الدین در محدوده بزرگراه امام علی (ع)، بزرگراه علامه در محدوده شقایق، بزرگراه امام علی (ع) در محدوده خیابان جانبازان و بزرگراه لشگری در محدوده شیشه مینا بودیم.

شریفی ادامه داد: در مسیر غرب به شرق بزرگراه شیخ فضل الله نوری، بزرگراه شهید آبشناسان در محدوده سردار جنگل سنگین، بزرگراه شهید همت در محدوده‌های جنت آباد، بوستان نهج البلاغه و بزرگراه چمران نیز ترافیک سنگین بود. در مسیر غرب به شرق بزرگراه جلال آل احمد در محدوده پل آزمایش تا زیرگذرگیشا، بزرگراه محمد علی جناح بعد از پل شیخ فضل الله نوری و بزرگراه شهید حکیم در حدفاصل بزرگراه‌های شهید ستاری و اشرفی اصفهانی نیز ترافیک نیمه سنگین بود.

وی از ترافیک سنگین در مسیر جنوب به شمال بزرگراه شهید نواب صفوی از انتهای بزرگراه شهید چراغی تا ورودی تونل توحید خبر داد و گفت:‌در بزرگراه آیت‌الله سعیدی در حدفاصل میدان فتح تا میدان آزادی نیز شاهد ترافیک نیمه سنگین صبحگاهی در مسیر جنوب به شمال بودیم.

به گفته رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ در مسیر غرب به شرق خیابان آزادی از تقاطع شهیدان، در خیابان جانبازان از میدان امام رضا (ع)، خیابان ولیعصر در حدفاصل پارک وی تا تجریش و مقاطعی از خیابان خیام نیز ترافیک صبحگاهی پرحجم بود.

شریفی با بیان اینکه آمادگی لازم برای مدیریت ترافیک عصرگاهی وجود دارد، گفت: پیش‌بینی می‌شود که ترافیک عصرگاهی از حدود ساعت ۱۷ آغاز شده و تا حوالی ساعت ۲۰ ادامه داشته باشد، توصیه پلیس در این ساعات پرهیز از تردد غیرضروری با خودروی شخصی و استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی است.

دیگر خبرها

  • رایزنی صبحگاهیِ گروسی و اسلامی در اصفهان
  • علائم خاموش استرس را بدانید
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • ارزیابی رسانه‌های عبری از وضعیت بد نتانیاهو/ خواب از چشم بی بی گرفته شده!
  • ۸ کاری که افراد موفق هرگز صبح‌ها انجام نمی‌دهند
  • اثرات منفی استرس روی چهره و ظاهر افراد
  • ترافیک صبحگاهی تهران پس از تعطیلات ۳ روزه
  • وضعیت جاده‌ها / ترافیک سنگین صبحگاهی در آزادراه تهران - کرج
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • هر آنچه که باید در مورد استفاده از «وازلین» بدانید