Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-07@09:10:23 GMT

علت شیوع 4 برابری میگرن در زنان چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۷۴۳۹۸

علت شیوع 4 برابری میگرن در زنان چیست؟

آشنایی با میگرن بیماری شایع عصبی، انواع و علام میگرن، تفاوت جنسیتس در بروز میگرن، نقش کودکی و بزرگسالی در میگرن، شیوه چهار برابر سردردهای میگرنی در زنان، درمان میگرن و رهایی از سردردهای میگرنی با سه ماده غذایی را در بسته خبری سلامت ایمنا بخوانید.

به گزارش روی خط رسانه های خبرگزاری برنا، میگرن یک بیماری شایع عصبی است که باعث درد شدید می‌شود و احساس تپش در یک طرف سر ممکن است چندین ساعت طول بکشد و ممکن است تا چند روز ادامه یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 علائم این بیماری بسته به نوع آن و به شخص متفاوت است. به طور کلی، حمله میگرنی بسیار دردناک است و می‌تواند زندگی روزمره شما را مختل کند.

سردرد؛ شایع‌ترین علامت میگرن

از شایع‌ترین علائم میگرن درد در سر است که اغلب به عنوان یک احساس ضربان شدید شناخته می‌شود؛ معمولاً در یک طرف سر اما گاهی در دو طرف سر و گاهی اوقات از یک طرف سر شروع می‌شود و به طرف دیگر حرکت می‌کند.

معمولاً شامل سردردی همراه با حالت تهوع، استفراغ، حساسیت به نور، بو یا صدا، سرگیجه، اختلالات بینایی و سوزن سوزن شدن یا بی حسی صورت، دست‌ها یا پاها است. میگرن با سردردهای ناتوان کننده تکراری متوسط تا شدید مشخص می‌شود، سردرد میگرنی سومین بیماری شایع در جهان است، با وجود چنین شیوع بالایی، درک اندکی از علائم، علل و درمان آن وجود دارد.

‌تأثیر کودکی و بزرگسالی در میگرن

شیوع میگرن در کودکان هفت تا ۹ ساله در میان دختران و پسران به یک میزان است اما با ورود به دنیای بزرگسالی نسبت زنان بیشتر از مردان می‌شود. میگرن کودکان ریتم مشخصی نداشته و عموماً دوطرفه بوده، بازه‌های حملات میگرنی نزدیک تر و طول سردردها کوتاه‌تر است.

این سردردها مابین ۲ تا ۷۲ ساعت به طول می‌انجامند که با حساسیت به نور و صدا نیز همراه هستند. پس از اولین قاعدگی، هورمون‌های جنسی به شدت بالا رفته و نزدیک به ۵۰ درصد از افراد در این دوره سردردهایی را گزارش می‌کنند. اما با گذشت زمان و تنظیم شدن هورمون‌های تخمدانی، این سردردها کاهش یافته و برای بسیاری از افراد متوقف می‌شود.

شروع میگرن‌های همراه با اورا در سنین ۱۲ و ۱۳ سالگی بیشتر مشاهده می‌شود اما میگرن‌های بدون اورا چند سال بعد دیده می‌شود. اگرچه رویکرد مشخصی برای درمان بیماری میگرن در کودکان وجود ندارد اما برخی رویکردها مانند خودداری از مصرف بی رویه داروها، نوشیدن زیاد مایعات، خودداری از مصرف کافئین، تنظیم زمان خواب و بیداری، تغذیه مناسب و منظم، خوردن پروتئین در وعده صبحانه، ورزش منظم (در حدود ۳۰ دقیقه در روز)، کاهش استرس با مدیتیشن و مصرف مکمل منیزیم می‌تواند در کاهش سردردهای میگرنی در کودکان مؤثر باشد.

تأثیر تفاوت جنسیتی در بروز میگرن

به دلیل پیچیدگی فرایند بروز میگرن، همچنان نکات ناشناخته‌ای در روند بروز این بیماری وجود دارد اما بسیاری از محققان بر این باورند که علت تفاوت نسبت بروز میگرن در زنان و مردان، هورمون‌های جنسی زنانه است. یکی از هورمون‌هایی که تأثیر آن بر بروز بیماری میگرن مشخص شده است، هورمون استروژن است که به صورت ماهانه در بدن زنان تغییرات زیادی دارد.

شیوع چهار برابری سردرهای میگرنی در زنان

سردردهای میگرنی به صورت دردهای ضربه‌ای و تپش دار در نقطه‌ای از سر توصیف می‌شود و معمولاً نیمی از مغز را در بر می‌گیرد، مدت زمان این درد بین چهار تا ۷۲ ساعت است و زندگی فرد را مختل می‌کند.

مطالعات محققان دانشگاه میگل هرناندز در اسپانیا نشان می‌دهد هورمون‌های جنسی بر سلول‌های اطراف عصب سه‌قلو و رگ‌های خونی درون مغز تأثیر می‌گذارند و به همین دلیل بروز دردهای میگرنی در زنان چهار برابر شایع‌تر از مردان است. جنسیت یک عامل مهم در شدت و تکرار دردهای مزمن از جمله میگرن است.

مطالعات جدید نشان می‌دهد هورمون‌های جنسی بر سلول‌های اطراف عصب سه‌قلو و رگ‌های خونی درون مغز تأثیر می‌گذارند. عصب سه‌قلو (trigeminal nerve) یک عصب مغزی با چهار هسته است که در اعمال حسی یا حرکتی شرکت می‌کند.

این مطالعه نشان می‌دهد استروژن به عنوان یکی از مهمترین هورمون‌های زنانه در سنین بلوغ تا یائسگی، نقش مهمی در تحریک سلول‌ها و بروز دردهای میگرنی دارد. گرچه نقش هورمون‌های جنسی در بروز دردهای مزمن تأیید شده است.

ادامه این مطالعات نشان می‌دهد هورمون‌هایی مانند تستوسترون در برابر میگرن نقش محافظتی دارند، ولی برخی هورمون‌ها مانند پرولاکتین میگرن را شدیدتر می‌کنند. همچنین کانال‌های یونی سلولی که واکنش سلول‌ها به محرک‌های خارجی را کنترل می‌کنند، در بروز میگرن نقش دارند.

محققان بر این باورند توجه به نقش هورمون‌ها در بروز میگرن می‌تواند به تولید داروهای مؤثر منجر شود. معمولاً این افراد نسبت به صدا و نور حساس می‌شوند و بیماری آنان با این دو عامل افزایش می‌یابد. رژیم غذایی، استرس و تغییرات هورمونی در میزان و شدت این بیماری نقش مهمی دارد. طبق آخرین آمار انستیتو ملی سلامت، حدود ۱۰ درصد از افراد سراسر دنیا به این بیماری مبتلا هستند و تعداد مبتلایان خانم چهار برابر آقایان است.

درمان سردرد میگرنی

هیچ درمان قطعی برای میگرن وجود ندارد، اما روش‌های درمانی و شیوه زندگی می‌توانند به کاهش حملات در یک فرد کمک کرده و شدت حملات را کوتاه یا کاهش دهند.

انواع دیگر میگرن را بشناسید

علاوه بر طبقه بندی مبتنی بر هاله، انواع میگرن بیشتر تقسیم می‌شوند، چند نوع دیگر وجود دارد که عبارتند از:

میگرن مزمن

هنگامی که حملات میگرنی بیش از ۱۵ روز در ماه رخ می‌دهد.

میگرن قاعدگی

وقتی حمله میگرنی به نوعی با الگوی چرخه قاعدگی مرتبط باشد.

میگرن همی پلژی

وقتی میگرن به طور موقت یک طرف بدن را ضعیف می‌کند.

میگرن شکمی

حمله میگرنی را به اختلال عملکرد روده و شکم مرتبط می‌کند.

میگرن همراه با هاله ساقه مغز

نوع بسیار کمیابی از میگرن که می‌تواند علائم عصبی شدیدی ایجاد کند.

رهایی از سردردهای میگرنی با سه ماده غذایی

تحقیقات نشان می‌دهد که ایجاد تغییرات در رژیم غذایی می‌تواند تجربه دردهای میگرنی را کاهش دهد. هیدراته نگه داشتن بدن می‌تواند تا حد زیادی به پیشگیری یا تسکین سردرد کمک کند. مهم است که رژیم غذایی خود را به خوبی مدیریت کنید تا به نحوی از بروز حملات میگرنی جلوگیری کرده باشید.

میگرن اغلب طولانی است و اثرات جسمی بیشتری نسبت به سردردهای معمولی دارد. مطالعات اخیر ثابت کرده است که به‌کارگیری یک‌سری ترفندها در رژیم غذایی، احتمال کاهش ابتلاء به میگرن را در بر دارد و یا ممکن است دفعات میگرن شما را کمتر کند. برای اینکه بتوانید برنامه تغذیه‌ای خود را متناسب با هدف کاهش دردهای میگرنی تنظیم کنید، سه ماده غذایی مفید و مؤثر در کاهش سردرد عبارتند از:

۱. هندوانه بدنتان را هیدراته نگه می‌دارد

بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات می‌توانند به تأمین آب لازم بدن کمک کنند. هندوانه نیز حاوی مقادیر بالای آب است. بر اساس نتایج به‌دست‌آمده تحقیقات، از هر سه نفر مبتلا به میگرن، یک نفر به دلیل کم‌آبی بدن دچار حمله‌ی میگرنی می‌شود. پزشکان معتقدند دریافت مایعات کافی برای تمام جوانب سلامتی از جمله میگرن مهم است.

۲. توت‌ها می‌توانند فشارهای سینوسی را کاهش دهند

خوردن غذاهای سرشار از آنتی‌اکسیدان به کاهش تدریجی فشار سینوس کمک می‌کند. بلوبری، توت‌فرنگی، توت سیاه و تمشک همگی انتخاب‌های مفیدی هستند. توجه داشته باشید میوه‌های کوچک‌تر چون بیشتر در معرض آلودگی سموم آفت‌کش هستند، کارشناسان توصیه می‌کنند تا حد ممکن از انواع ارگانیک آن‌ها استفاده کنید.

۳. موز انرژی موردنیاز بدن را تأمین می‌کند

آیا به دنبال راهی هستید که بتواند سریع و آسان حمله میگرنی را برطرف سازد یا مانع افت شدید قند خون (هیپوگلیسمی) شود و از سردرد ناشی از آن پیشگیری کند. پزشکان پیشنهاد می‌کنند به جای اینکه سراغ مواد غذایی فرآوری‌شده مانند گرانولا یا آب‌نبات بروید، موز مصرف کنید. پزشکان تغذیه معتقدند موز یک ماده غذایی عالی برای بازیابی سریع انرژی است و به دلیل اینکه سرشار از منیزیم است، می‌تواند برای افراد مبتلا به سردرد مفید باشد. علاوه بر این، موز حدود ۷۴ درصد آب دارد که با مصرف این میوه، از مزایای هیدراتاسیون یا آب‌رسانی هم بهره‌مند می‌شوید.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: میگرن میگرن در زنان سردردهای میگرنی هورمون های جنسی دردهای میگرنی بروز میگرن حمله میگرنی نشان می دهد ماده غذایی چهار برابر رژیم غذایی هورمون ها سلول ها طرف سر یک طرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۷۴۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قاچاق سوخت تهدید جدی برای شیوع مالاریا در شرق کشور

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، احمد رئیسی، رئیس اداره كنترل مالاریا وزارت بهداشت در یک  گفتگوی رادیویی درباره خبر افزایش آمار مالاریا اظهار كرد: افزایش موارد قابل توجهی طی دو سال اخیر داشتیم كه به ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بازمی‌گردد و نسبت به سال‌های قبل به‌شدت دچار افزایش موارد شدیم. این مسئله متأثر از وضعیت نابسامان مرز‌های شرقی است و اگر فكر اساسی و كمك به دانشگاه‌های علوم پزشكی نكنیم ممكن است ما هم به مشكل كشورهای همسایه شرقی دچار شویم.

رئیس اداره كنترل مالاریا وزارت بهداشت در این خصوص افزود: در بدترین شرایط طی ۱۰ سال اخیر حدود ۱۰ هزار و ۳۰۰ مورد داشتیم كه قابل قیاس با شرایط آن سوی مرز نیست.

رئیسی ادامه داد: در این باره می‌بایست فكری اندیشیده شود چون كشوری هستیم كه راه توسعه را به‌شدت می‌پیماییم و وضعیت ما باید نسبت به بلوچستان پاكستان متفاوت باشد.

او لزوم اختصاص منابع و بودجه به سیستان و بلوچستان و سه دانشگاه علوم پزشكی این منطقه را متذكر شد و افزود: اگر این كار صورت گیرد در برابر وبا، سل، مالاریا و بیماری تب كنگو مقاومت صورت می‌گیرد.

رئیسی از ۱۰ هزار كیس مبتلا خبر داد و تصریح كرد: كووید هم بحثی مهم بوده است چون مشكل ما نبوده است و به دنیا بازمی‌گردد ولی همه توجه بخش سلامت را به خود اختصاص داده است كه در برابر كاهش منابع به نظر می‌رسد ما نیز کم‌توجهی كردیم.

وی اضافه كرد: در سه الی چهار سال موارد مالاریا به صفر رسیده بود ولی منابع كافی و لازم را اختصاص ندادیم و پیش‌بینی نكردیم كه ممكن است شرایط پاكستان بدتر شود.

رئیسی همچنین به مشكلات تردد و حركت آزادانه انتقاد كرد و گفت: حمل سوخت در شهرستان‌های مرزی سیستان و بلوچستان افزایش‌یافته و فشار بسیاری به برنامه‌های سلامت‌محور ما وارد می‌كند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آنروا درباره وقوع اپیدمی در غزه با آغاز فصل گرما هشدار داد
  • مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید
  • مسی تغییر ژنتیکی داده شد!
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • قاچاق سوخت تهدید جدی برای شیوع مالاریا در شرق کشور
  • (ویدئو) میگرن چیست؟
  • میگرن چیست؟ (فیلم)
  • بارتون: مسی تغییر ژنتیکی داده شد!
  • ببینید | میگرن چیست؟
  • میگرن چیست؟ + فیلم