Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-07@11:57:08 GMT

اگر سر درد دارید، بخوانید

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۶۰۳۳۴

اگر سر درد دارید، بخوانید

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، حتماً شما هم بارها سردرد را تجربه کردید، مخصوصاً در روزهای داغ تابستان و با گرمای هوا میزان بروز سردرد دوچندان می شود، دردی که کار و زندگی افراد را مختل می کند و معمولاً این طور مواقع اولین انتخاب ما مصرف انواع مُسکن ها و قرص های شیمیایی است بدون آنکه به دنبال پیدا کردن ریشه و علل سردرد باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نوشتار دکتر حمیدرضا رستمانی، مسئول سلامتکده طب سنتی ایرانی و متخصص طب سنتی ایرانی از علل و راهکارهای درمان سردرد می گوید که در ادامه از نظر می گذرانید؛

این متخصص طب سنتی ایرانی معتقد است؛ بیش از ۹۸ درصد مردم کره زمین حداقل یک بار سردرد را تجربه کردند و یکی از شایع ترین علائمی است که بیماران با مراجعه به پزشک آن را مطرح می کنند.

دکتر حمیدرضا رستمانی درباره علل بروز سردرد می گوید؛ دلایل زیادی موجب بروز سردرد می شود و به طور قطع بروز آن علتی دارد که کسالت ناراحتی و عصبانیت تا مشکلات موجود در مغز مانند تومورها که موجب فشار مغز می‌شود و همچنین دوران قاعدگی، قبل قاعدگی، سرماخوردگی ها و سینوزیت ها از جمله آن است که باید علت اصلی آن مشخص و برای درمان آن اقدام شود.

وی می افزاید؛ در طب ایرانی حداقل ۲۸ نوع سردرد شناسایی شده که بی‌خوابی، پرخوری، کم تحرکی، ورم‌ها و توده‌های مغزی و فشارهای بالای داخل مغز می تواند موجب بروز سردرد شود اما در مجموع طب ایرانی معتقد است سردردها به علت سوء مزاج ها و یا بر اثر مشارکت اعضای دیگر بدن ایجاد می شود یکی از افتخارات طب ایرانی بررسی براساس مزاج افراد است که مزاج سرد، گرم، تر و خشک می تواند موجب سردرد و یا هر نوع اختلالی شود، نوع دیگر از سردرد براساس مشارکت اعضای بدن مانند معده، کلیه، کبد و رحم و غیره ایجاد می شود.

این متخصص طب سنتی ایرانی با بیان اینکه بیماران بر اثر سردردها باید به پزشک مراجعه کنند، می گوید؛ یکی از علل سردرد، فشار خون است و اگر سردرد ناشی از فشار خون باشد راهکارهای طب ایرانی برای درمان آن متفاوت از سایر سردردها است، گاهی اوقات سردردها طولانی می شود و عواملی مانند کاهش بینایی، کاهش وزن و حالت تهوع و استفراغ را به دنبال دارد که این افراد باید تحت نظر پزشک باشند چراکه سردردها می تواند براثر علل خوش خیم مانند کسالت و خستگی به وجود بیاید اما کسانی که هنگام سردرد احساس سنگینی سر دارند و حتی احساس درد قفسه سینه می کنند باید بلافاصله و اورژانسی به پزشک مراجعه کنند.

درمان سردرد با شربت زرشک/ خانم‌ها بیشتر از آقایان سردرد می‌گیرند

رستمانی، کم خونی، خوابیدن زیاد و مشکلات گوارشی را علل بروز سردرد دانست و گفت: یکی از دلایل اصلی سردردها و حتی سردردهای ناشناخته علل گوارشی است که به آن سردرد مشارکتی می گویند که با مشارکت معده رخ می دهد، منشأ سردرد صرفاً سلول ها و یا بافت های داخل مغزی نیست لذا به افراد دارای سوء مزاج معده توصیه می کنیم حتماً توصیه های لازم را رعایت کنند، معده خانه تمام بیماری ها است و باید نسبت به پاکسازی و مراقبت از آن اهتمام جدی داشته باشیم.

وی یادآور می شود؛ برخی سردردها از نوع میگرنی است در طب ایرانی برخی از سردردها می تواند ناشی از سوء مزاج صفرا باشد عموماً این افراد در هوای گرم با استشمام بوهای با طبع گرم و یا غذاهای گرم دچار سردرد در اطراف پیشانی می شوند که این افراد می توانند با مصرف شربت زرشک درمان شوند و یا می توانند خوراکی های با طبع سرد مصرف کنند،همچنین برخی از سردردها ناشی از مصرف خوراکی های با طبع سرد است که سردردهای این افراد از پشت سر و کتف شروع شده و همراه با تهوع است که این سردردها ناشی از سردردهای سوء مزاج سرد باشد که میگرن های سرد نامیده می شود؛ این نوع سردردها معمولاً در بانوان دیده می شود و با گذر سن بیشتر به سراغ انسان می آید که راهکار آن مصرف غذاهای با طبع گرم است.

این متخصص طب سنتی ایرانی با اشاره به اینکه براساس آمارها ۱۵ درصد بانوان و حدود ۹ درصد آقایان به میگرن مبتلا می شوند، تصریح می کند: معده ارتباط نزدیکی با همه اعضای بدن دارد و معمولاً افراد دارای سوء مزاج گوارشی و مبتلا به کم اشتهایی که شب ها آب دهانشان بر روی بالش می ریزد به نسبت سایر افراد بیشتر به سردرد مبتلا می شوند و علت آن نیز عدم رعایت تقدم و تأخر در غذا خوردن است، این افراد همراه غذا آب می خورند غذاهای خام و پخته را با هم می خورند بلافاصله پس از صرف غذا می خوابند و تأکید بر خوردن غذاهای با بخارات زیاد مثل سیر و پیاز دارند.

رستمانی می گوید؛ عموماً علت سردرد در ۶۰ الی ۷۰ درصد مراجعان به مشکلات گوارش برمی گردد و با درمان مشکلات گوارشی توانستیم به سردردهای طولانی مدت افراد خاتمه دهیم، به این دسته از بیماران توصیه می کنیم گلابی شیرین رسیده، مربای بالنگ، تخم و آش گشنیز در سه روز متوالی و ترکیبی از عسل و گلاب را مصرف کنند و دور مصرف برخی مواد غذایی مانند پنیر و گوجه، مواد حاوی پیاز و ادویه خط قرمز بکشند.

تقویت سلول‌های مغزی با نخود آب

وی یبوست را علت دیگر بروز سردرد برشمرد و گفت: معمولاً در افراد مبتلا به یبوست سموم بدن به خوبی دفع نمی شود و در این افراد افزایش اجابت مزاج در کاهش سردردها کمک کننده است، یکی دیگر از علل سردرد ابتلای به سینوزیت است که افراد هنگام مواجهه با گرما و یا سرما دچار سردرد می شوند که این افراد باید ترکیبی از بابونه، پونه، آویشن و مرزنجوش را مصرف کنند؛ این ترکیب برای خیلی از بیماری ها مؤثر است که باید دو قاشق غذاخوری از این ترکیب را در سه فنجان آب در قالب بخور، دمنوش و یا استنشاق استفاده کنند.

این متخصص طب ایرانی با بیان اینکه نخودآب از جمله غذاهایی است که موجب تقویت سلول های مغزی می شود، بیان کرد: باید نخود را دو روز خیس کنند تا نفخ آن از بین برود سپس آن را با زنیان، زیره و زعفران و مقداری نمک و ادویه جات گرم بپزند، این خوراکی موجب تقویت مغز و جاذب رطوبت محسوب می شود، همچنین خوردن و استشمام گلاب و سیب به تقویت سلول های مغزی و پیشگیری از سردرد کمک می کند.

رستمانی با بیان اینکه برخی از سردردها ریشه در انبساط عروق دارد، می افزاید: گاهی اوقات گرسنگی، نارحتی، خستگی، مصرف برخی غذاها، استشمام برخی بوها، حمام و غیره می تواند علت بروز این نوع سردرد باشد که درد آن در یک طرف و یا دو طرف سر است و یا از پسِ سر شروع شده و به سمت کل سر منتشر می شود و همراه با حالت تهوع و استفراغ است که جزو بیماری های مزمن و سردردهای میگرنی تلقی می شود.

منبع: ایسنا لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر سر درد اخبار مرتبط کودکان در چه سنی به میگرن مبتلا می شوند؟ ۱۴۰۱/۳/۲۳ آخرین ویدیو ها لحظه جالبی که یکی از کاربران ثبت کرد و به سوژه فضای مجازی تبدیل شد + فیلم ۱۴۰۱/۰۴/۰۸ ۱۱:۵۸ قسمتی از فیلم ترسناک ایرانی که از امروز اکران می شود ۱۴۰۱/۰۴/۰۸ ۱۱:۵۲ لحظه عجیب و کمتر دیده شده از زایمان مار + فیلم ۱۴۰۱/۰۴/۰۸ ۱۱:۳۶ شعبده بازی حیرت انگیز رضا نیکخواه + فیلم ۱۴۰۱/۰۴/۰۸ ۱۰:۵۸ حقوق یک قاضی چقدر است؟ ۱۴۰۱/۰۴/۰۸ ۱۰:۵۸ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی ال جی گوشی اپل، آیفون گوشی آنر ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال صرافی والکس خرید ارز دیجیتال نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۱۲:۰۲ ۲۱ علت صدا دادن جلوبندی خودرو ۱۱:۵۸ لحظه جالبی که یکی از کاربران ثبت کرد و به سوژه فضای مجازی تبدیل شد + فیلم ۱۱:۵۸ طارمی پادشاه جدید فوتبال + عکس ۱۱:۵۵ اگر سر درد دارید، بخوانید ۱۱:۵۲ قسمتی از فیلم ترسناک ایرانی که از امروز اکران می شود ۱۱:۴۷ ثبت اولین مورد مرگ بر اثر وبا در عراق ۱۱:۴۱ یکی از عوامل کلاهبرداری ۳ هزار میلیارد تومانی آمیتیس دستگیر شد ۱۱:۴۰ تاجیک: از هر زمانی به توافق نزدیک تر شده ایم ۱۱:۳۶ لحظه عجیب و کمتر دیده شده از زایمان مار + فیلم ۱۱:۳۴ ضربه کاری کی روش به مصر ۱۱:۲۴ لاوروف: در اجلاس خزر بر همکاری نظامی کشورهای حاشیه دریای خزر تاکید شد ۱۱:۲۴ اگر لوازم خانگی خریدید، چطور قاچاق نبودن آن را چک کنید؟ ۱۱:۲۲ موافقت ترکیه با پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو ۱۱:۱۵ بلیت پرواز‌های داخلی برای اتباع غیرایرانی، دلاری شد ۱۱:۰۶ احتمال تزریق دوز چهارم واکسن کرونا برای عموم ۱۱:۰۵ قیمت دلار امروز ۸ تیر ماه ۱۴۰۱ ۱۱:۰۵ زمان پایان جنگ اوکراین اعلام شد ۱۱:۰۵ کاهش مالیات بر درآمد دارایی های دیجیتال در روسیه ۱۱:۰۲ عضو کمیسیون امنیت ملی: احتمال توافق بالا رفته است ۱۱:۰۰ ماینر ارزان شد/ فرصت مناسب برای استخراج ارزان بیت کوین ۱۰:۵۹ نماینده مجلس: به دلیل گرانی ها نمی توانیم در مراسمات شرکت کنیم! ۱۰:۵۹ شاخص کل بورس هزار واحد افت کرد ۱۰:۵۸ حقوق یک قاضی چقدر است؟ ۱۰:۵۶ مدافع جنجالی استقلال سوژه جدید رسانه پرتغالی + عکس ۱۰:۵۶ کدام رشته های تحصیلی در آینده بازار کار خوبی خواهند داشت؟ ۱۰:۵۴ اطلاع رسانی با پیامک از تعداد سیم‌ کارت هایی که به نام‌ هر فرد است ۱۰:۴۹ تلویزیون جام جهانی را پخش نمی کند؟ ۱۰:۴۶ تقاضای گندم صنف و صنعت ۴۲ درصد کاهش یافت ۱۰:۴۴ به لطف شهید سلیمانی و دیگر شهدا خطر داعش از بیخ گوش ما گذشت ۱۰:۴۳ بچه دزدی به خاطر بی خانمانی! ۱۰:۳۸ نتایج کنکور کی اعلام می شود؟ ۱۰:۲۱ رونمایی از اولین شکار فرهاد مجیدی + عکس ۱۰:۲۰ اعطای ۱۶ هزار فقره وام ازدواج توسط بانک تجارت در خرداد ماه ۱۰:۱۷ این خانه متری ۱۴۲ میلیون تومان قیمت دارد / ارزان‌ترین خانه تهران را کجا می‌توان خرید؟ ۱۰:۱۵ جهش ۱۲ درصدی قیمت مسکن در فصل بهار ۱۰:۱۴ نورنیوز: روز گذشته گفت و گوها فقط میان مورا و باقری بوده است ۱۰:۱۱ دریای خرر میراث کشورهای ساحلی است ۱۰:۰۹ واردات طلای روسیه به آمریکا تحریم شد ۱۰:۰۶ مذاکرات دوحه آخرین راه‌ حل دیپلماتیک برای برجام ۱۰:۰۲ قدردانی معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت از مدیرعامل کاغذسازی کاوه ۱۰:۰۰ آپارتمان های ۸۰ متری‌ مرکز تهران چند؟ ۰۹:۵۷ بانکی ها صفوف خرید را سنگین تر کردند ۰۹:۴۹ افت هزار واحدی شاخص کل بورس در ۳۰دقیقه آغازین معاملات ۰۹:۴۰ افزایش ۴۶.۵ درصدی اجاره بهای شهر تهران در خرداد ماه ۰۹:۳۱ میانگین قیمت هر متر مربع واحد مسکونی شهر تهران به مرز ۴۰ میلیون تومان رسید ۰۹:۳۰ بیت کوین همچنان در کانال ۲۱ هزار دلاری ۰۹:۱۸ شاخص کل آخرین روز هفته را منفی آغاز کرد ۰۹:۰۰ قیمت تلویزیون‌ ۵۰ اینچ چند؟ (جدول) ۰۸:۵۹ واردات یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن برنج تا پایان سال ۰۸:۴۸ سرقت از خانه رونالدو با حضور ستاره پی اس جی + عکس اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری و خبرگزاری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سر درد متخصص طب سنتی ایرانی متخصص طب بروز سردرد طب ایرانی سوء مزاج سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۰۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دونگ کوای ؛ جینسنگ زنانه و نسخه ای که می تواند خطرناک باشد(+عکس)

عصر ایران - دونگ کوای یک گیاه سنتی چینی است که از آن برای اهداف دارویی استفاده می شود. این گیاه می تواند در درمان اختلالات قاعدگی و مشکلات زنان مفید باشد اما در ترکیب با یک سری داروهای خاص خطرناک است و باید احتیاطات مصرف در خصوص آن در نظر گرفته شود.

با استناد به مطالعه ای که از طریق وب سایت کتابخانه ملی پزشکی آمریکا قابل دسترسی است، دونگ کوای (Angelica sinensis) گیاهی چند ساله و بومی چین است که سابقه ای طولانی در طب سنتی چینی (TCM) دارد. پزشکان به دلیل کاربرد سنتی این گیاه برای حفظ سلامت زنان، گاهی اوقات از آن تحت عنوان «جینسنگ زنانه» یا «تونیک زنانه» نیز یاد می کنند.

گیاه مذکور حاوی فیتواستروژن هایی است که در واقع ترکیبات گیاهی با قابلیت تقلید نسبی اثرات استروژن در بدن به شمار می روند. این فعالیت استروژنی ممکن است به تنظیم عدم تعادل هورمونی در بانوان کمک کند، اما همچنان به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

فرآورده‌ های حاوی دونگ کوای معمولا شامل ریشه گیاه هستند که حاوی بالاترین غلظت ترکیبات فعال زیستی مسئول اثرات درمانی آن است. گفتنی است که این گیاه به صورت خشک شده از طریق عطاری ها قابل تهیه است.

دونگ کوای به درمان چه مشکلاتی کمک می کند؟

متخصصین TCM مصرف دونگ کوای را برای شرایط زیر توصیه می کنند:

- اختلالات قاعدگی: بانوان از دونگ کوای برای کاهش بی نظمی های قاعدگی، از جمله دوره های دردناک، خونریزی شدید و سیکل های نامنظم استفاده می کنند.

- علائم یائسگی: برخی از بانوان از مزایای دونگ کوای برای مدیریت علائم یائسگی مانند گرگرفتگی و تغییرات خلقی بهره می برند. با این حال، شواهد علمی محدودی برای حمایت از این کاربرد وجود دارد.

- سندرم پیش از قاعدگی (PMS): این گیاه ممکن است به کاهش علائم PMS مانند حساسیت سینه ها و تغییرات خلقی کمک کند.

- باروری: برخی از افراد به صورت محلی از  دونگ کوای برای تقویت قدرت باروری استفاده می کنند.

- پشتیبانی از سیستم ایمنی: به گفته محققان دونگ کوای دارای خواص تقویت کنندگی سیستم ایمنی است.

- سلامت قلب و عروق: برخی از مطالعات قدیمی‌ نشان می‌ دهند که دونگ کوای ممکن است با بهبود گردش خون بر سلامت قلب و عروق تاثیر مثبت بگذارد.

- تسکین درد: مردم محلی از دونگ کوای برای تسکین درد از جمله سردرد و درد مفاصل استفاده می کنند.

- ضد التهاب: دونگ کوای حاوی ترکیباتی با خواص ضد التهابی ارزشمند است.

موارد احتیاط

افرادی که قصد مصرف دونگ کوای را دارند باید با پزشک متخصص و با داروساز خود مشورت کنند. در واقع وضعیت سلامت عمومی، داروهای مصرفی فعلی و مکمل ها در این افراد در نظر گرفته می شود.

در صورت استفاده از دونگ کوای، افراد باید اقدامات احتیاطی زیر را رعایت کنند:

- بارداری: دونگ کوای برای استفاده در دوران بارداری نامناسب است، زیرا ممکن است روی رحم تاثیر بگذارد. اگر کسی این گیاه را در 3 ماه اول بارداری مصرف کند، ممکن است به ناهنجاری های مادرزادی نیز منجر شود.

- اختلالات خونریزی دهنده: گیاه مورد نظر ممکن است روند لخته شدن خون را کند کند و خطر خونریزی و کبودی را در افراد مبتلا به اختلالات خونریزی دهنده افزایش دهد.

- شرایط حساس به استروژن: افراد مبتلا به شرایط حساس به هورمون، مانند سرطان سینه، سرطان تخمدان، آندومتریوز یا فیبروم های رحمی باید از مصرف دونگ کوای اجتناب کنند. این گیاه مانند استروژن عمل می کند و ممکن است بیماری های مذکور را تشدید کند.

- شیردهی: پزشکان هنوز مطمئن نیستند که آیا دونگ کوای در دوران شیردهی بی خطر است یا خیر. بنابراین بهتر است از مصرف این گیاه در دوران شیردهی خودداری شود.

- جراحی: افراد باید دو هفته قبل از جراحی برنامه ریزی شده مصرف دونگ کوای را متوقف کنند زیرا ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد.

در مجموع استفاده طولانی مدت یا بیش از حد از دونگ کوای می تواند عوارض جانبی مختلفی ایجاد کند.

تداخلات

مصرف دونگ کوای به همراه برخی از داروها به هیچ عنوان توصیه نمی شود. این گیاه و داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین، روند لخته شدن خون را کند می کند. بنابراین افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند، نباید دونگ کوای مصرف کنند.

علاوه بر این، مصرف دونگ کوای همراه با داروهای ضد انعقاد و ضد پلاکت، ممکن است خطر کبودی و خونریزی را افزایش دهد.

افراد باید از مصرف دونگ کوای در کنار مکمل هایی که فرآیند لخته شدن خون را به تاخیر می اندازند و کند می کنند نیز اجتناب کنند، مانند:

- زنجبیل

- سیر

- جینکو

- پاناکس جینسنگ

عوارض جانبی

عوارض جانبی گیاه دونگ کوای ممکن است شامل موارد زیر باشد:

- حساسیت به نور

- حساسیت پوست به نور که باعث تغییر رنگ، خارش یا تورم می شود

- از دست دادن اشتها

- نفخ

- اسهال

- تب

- آروغ زدن

- افزایش فشار خون

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: هوجیچا ؛ از چای سبز برشته شده ژاپنی تا تقویت عملکرد شناختی!

دیگر خبرها

  • خطرات مصرف ویپ و پاد برای افراد
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • دونگ کوای ؛ جینسنگ زنانه و نسخه ای که می تواند خطرناک باشد(+عکس)
  • قطع داروهای لاغری مانند اوزمپیک و ویگووی باعث اضافه وزن می‌شود؟
  • قبض‌های میلیونی در انتظار این افراد
  • مد خوب، مد بد!
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • تعرفه عضویت در باشگاه انقلاب خبرساز شد
  • ببینید | میگرن چیست؟